ÖSSZETEVŐK

Curry

Vértisztító hatásának következtében a nikotin eltávozása a szervezetben megduplázódik.

Habár a curry nem túl népszerű hazánkban, mégis számos jótékony hatással rendelkezik, amiért érdemes kicsit közelebbről is megismerkednünk vele.
A curry alapvetően egy Indiából származó fűszer, ám a curry nem csak önálló fűszerként létezik, hanem például a kurkuma sárga színéért is a curry a felelős.
A curry gyógyászati célokra való alkalmazása nem új, hiszen a távol-keleti kultúrában már közel 2500 éve alkalmazzák különféle betegségek kezelésére. Továbbá ma már a nyugati orvoslás is egyre több jótékony hatását fedezi fel.

Immunrendszer erősítő
A curryben egy kurkumin nevű vegyület található, amelynek számos jótékony hatása van az egészségünkre. Így az immunrendszerünk erősítésében is komoly szerepe van azáltal, hogy olyan fehérjék termelődését segíti a szervezetben, amely a védekező rendszerünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen.

Antioxidáns
A curryben található kurkumin antioxidánsként is hatékony, így többféle daganatos betegség megelőzésében is hatékony, de egyes vizsgálatok szerint akár még az Alzheimer-kór gyógyításában is hatékony lehet, bár ezt a hatását még jelenleg is csak vizsgálják az orvosok.

Daganatok megelőzése
A kurkumin számos daganatos betegség megelőzésében is segíthet. Többek között hatásos a mell- és a különböző nyakdaganatok megelőzésében. De a különböző vizsgálatok azt is kimutatták, hogy akár még a prosztata-daganat megelőzésében is hatásos segítség lehet.

Gyömbér

A gyömbér gyógyászati jellegű fogyasztása elsősorban az emésztést segíti. Kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, nátriumot, káliumot, ásványi sókat és A-, B komplex és C-vitamint tartalmaz. A gyömbér fogyasztása segíti az epehólyagot az epe kiválasztásában, ami serkenti az étvágyat. Ezáltal megnövekszik az elfogyasztott táplálék tápértékeinek beépülése. Az emésztés serkentése mellett a gyömbér enyhíti a gyomorgörcs, hasmenés és felfúvódás tüneteit is.

Hatásos terhességgel járó reggeli émelygés ellen. Hasonlóképpen a kemoterápia vagy tengeri betegség következtében fellépő émelygést is gyógyítja. A gyömbér illó olaj tartalmának köszönheti jellegzetes illatát és ízért. Gingerols tartalma fájdalomcsillapító és antibakteriális hatású.

A gyömbér csökkentheti a koleszterintartalmat és a magas vérnyomást, és minimalizálhatja a stroke kockázatát. Vérhígító hatása miatt csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

Füge

Fontos szerepet játszik a nikotin utáni vágy redukálásában.

Az érett, édes füge számos betegség természetes gyógyszereként használatos. Megoldást jelenthet prosztatabántalmakra, azonban telítetlen zsírsavai az emésztésre is jótékony hatással lehetnek. A népi gyógyászatban megfázás és gyulladások kezelésére is használják, azonban a legjelentősebb vértisztító hatása. A rostban gazdag gyümölcs éppen ezért remek kiegészítője lehet méregtelenítő kúrádnak, azonban a kezelés alatt a megfelelő folyadék beviteléről se feledkezz meg.
A bioaktív anyagokban gazdag füge segít szervezetednek kiválasztani a vérből a különböző méreganyagokat, azonban hogy mindez mielőbb távozhasson testedből, intenzív folyadékbevitelre lesz szükséged.

Gránátalma

Elengedhetetlen fontosságú a dohányzás miatt felgyülemlett méreganyagok kiürítésében: kátrány, Co stb.

A gránátalma (Punica granatum) gyógyászati felhasználása 3000 évre nyúlik vissza, a perzsa eredetű gyümölcs kedvező tulajdonságait fokozza, hogy antioxidáns alkotórészei gyorsan felszívódnak, és nem toxikusak. A Berkeley egyetem (University of California) munkatársai is megerősítették, hogy a gránátalma legalább 3-féle erős antioxidánst tartalmaz, melyek együttes hatása az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint háromszor akkora, mint a vörösboré vagy a zöld teáé. Emellett baktérium-, vírus- és parazitaellenes hatását is igazolták.

Kumquat

Segíti a szervezetben felhalmozódott nikotin semlegesítését.

A Kumquat Dél-Kína hegyvidéki erdeiből származik, ahol a fák elsősorban dísznövényként kedveltek. Keletkezéséről az alábbi elméletek léteznek: vagy évszázadokkal ezelőtt egy nagy termésű citrusfajból nemesítették, mint törpefajt, vagy egy önálló faj, és csak távoli rokonságban áll a többi citrusfélével. A latin Fortunella elnevezés az angol botanikustól, Robert Fortune-tól származik. Ő vitte a kis narancsot 1846-ban Angliába. A Kumquat név ezzel szemben kanton eredetű.

A sűrűn szétágazó, akár 1,5 m magasra is megnövő bokornak kevés, fénylően sötétzöld levele van. Egyértelműen megkülönböztethető a többi citrusfélétől: fehér, illatos virágai viasszerű leveleivel kinyílnak akkor, amikor a termés már megérett.

Tudta Ön, hogy...

  • 2022. január 15-ig egységesen minden doboz cigaretta ára 40%-kal fog emelkedni.
  • a világon a legtöbben a dohányzásból adódó betegségekben halnak meg
  • a leszokást követően nem kell elhízástól tartani
  • átlagos dohányosként évi 350-400 ezer forintot költ cigarettára?

VÁLTOZTASSON! SEGÍTÜNK!

Tovább a megrendeléshez

KAPCSOLÓDÓ KONFERENCIÁK

8. WHO Egészség Konferencia 2013., Helsinki, Finnország

Részletek...

15. Konferencia a Tüdőrák Megelőzéséről, Sydney, Ausztrália

Részletek...

Brit Nemzeti Konferencia a Dohányzásról Leszokásról, London, Egyesült Királyság

Részletek...